Populaire old-timer festivals van Nederland

Als échte old-timer fan, wil je natuurlijk graag contact leggen met andere liefhebbers en verzamelaars. Maar waar doe je dat? Maak je geen zorgen, want in Nederland worden er jaarlijks meerdere old-timer festivals georganiseerd. Tijdens deze festivals kun je contact leggen met andere liefhebbers, de mooiste old-timers bekijken én soms zelfs klassieke auto’s kopen. Ben jij benieuwd geworden naar deze festivals? Lees dan vooral verder, want in dit artikel hebben we de populairste old-timer festivals in Nederland voor je op een rijtje gezet.

Noord-Hollands Oldtimerfestival

Tijdens het paasweekend wordt jaarlijks het Noord-Hollands Oldtimerfestival georganiseerd in Venhuizen. Dit is een groot festival dat geschikt is voor het hele gezin. Acht grote hallen zijn gevuld met historische voertuigen van over de hele wereld. Je vindt er overigens niet alleen klassieke auto’s maar ook motoren en brommers. Uiteraard allemaal met een bouwjaar van 1980 of eerder. Heb je een jong gezin? Dan is dit festival perfect voor jullie. Je kunt hier namelijk niet alleen genieten van de mooiste auto’s, maar ook van lekkere muziek en genoeg entertainment voor jonge kinderen.

Oldtimer festival Balkbrug

Ook het Oldtimer festival is een uitje dat geschikt is voor het hele gezin. Bij dit festival is er namelijk niet alleen ruimte voor de old-timers zelf, maar ook voor andere activiteiten zoals demonstraties, marktkramen en gezellige eettentjes. Je kunt dus gemakkelijk de hele dag rondlopen, en genieten van al het leuks wat hier te beleven valt. Uiteraard zijn er ook een groot aantal old-timers te bekijken. Niet alleen klassieke auto’s, maar ook motoren, tractoren en zelfs old-timer vrachtwagens zijn hier te bewonderen.

Oldtimer festival Veenendaal

Vorig jaar stonden er 450 old-timers op het terrein van het oldtimer festival in Veenendaal. We kunnen dus oprecht spreken van een groots festival, met meer dan genoeg te doen. Het festival is gratis te bezichtigen, en er zijn écht niet alleen maar old-timers om te bewonderen. Zo vindt je hier marktkramen met allerlei autoonderdelen én kun je heerlijke gerechten krijgen bij de vele foodtrucks op het festivalterrein. Heb jij jonge kinderen? Ook dat is geen probleem, want er is rekening gehouden met voldoende kindervermaak.